De natuur in

Toen ik een puberende tiener was, was een van de meest inspirerende films die ik ooit gezien heb Into The Wild. Deze film vertelt het verhaal van Christopher McCandless. Een jongeman die net is afgestudeerd is maar helemaal geen zin heeft in een kantoorbaan, goed salaris en normaal leven. Hij vlucht als het ware weg hiervoor en ook voor zijn ouders die een moeilijke relatie hebben. Daarna gaat hij op avontuur en de natuur in. Hij leert te overleven met helemaal niks en reist door Amerika. Uiteindelijk besluit hij naar Alaska te gaan, zijn grootste avontuur. Helaas raakt hij daar vast in de winter en uiteindelijk komt hij om door de honger. Alhoewel ik zijn verhaal vroeger inspirerend vond ben ik tegenwoordig me bewust dat hij erg onverstandig was. Hij deed ook zo zijn best om zichzelf te isoleren terwijl het laatste wat hij opschreef was de realisatie dat geluk alleen echt is wanneer je het met anderen deelt.

De natuur in met het gezin

In het kort ik ben geïnspireerd door zijn liefde voor de natuur maar tegelijkertijd is vind ik het wel belangrijk veilig de natuur in te gaan en doe ik dat ook samen met mijn gezin en mijn geliefden. Dit is ook veiliger want er als er iets misgaat zijn er mensen die hulp kunnen inschakelen. In dit artikel bespreek ik een paar van de leukste manieren om de natuur in te gaan. Daarnaast ga ik in op hoe je dit veilig doet.

Fietsen

Wij Nederlanders zijn natuurlijk fietsers. Een van de leukste manieren om de natuur in te gaan is daarom dan ook met de fiets. Dit is ook gemakkelijk te doen met het hele gezin. Je kunt bijvoorbeeld een dag in de duinen of in een mooi bos gaan fietsen met je dames fiets en de kinderfietsen. Als je echt avontuurlijk wilt zijn kun je ook in de Ardennen of in de Alpen op vakantie en daar gaan fietsen of mountainbiken. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en mountainbiken hoeft niet perse gevaarlijk zijn. Je kunt dit prima met het gezin doen als de kinderen ouder dan tien zijn en waarschijnlijk vinden ze het fantastisch. Neem wel voor de zekerheid een kleine EHBO set mee en druk je kinderen op het hart voorzichtig te zijn.

Raften

Ook dit is een hele mooi ervaring in de natuur die je met het gezin kan doen. Tijdens het raften ga je op een boot door een wilde rivier. Er zijn verschillende gradaties dus je kunt met het hele gezin een milde rivier doen die hartstikke veilig is.  

Berichten gemaakt 16

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven