Eindelijk het huis uit, wat moet je weten?

Op mijn achttiende begon ik met studeren aan de Technische Universiteit Delft. Ik had recentelijk mijn eindexamen gehaald en verheugde me om meer te leren over de uitgebreide wereld die Bouwkunde heette. Dat jaar was er looting, dus ik had me op goed geluk ingeschreven. Ik was een van de driehonderd studenten die dat jaar onderwijs mocht gaan genieten aan de Technische Universiteit Delft. Er hadden zich wel vijftienhonderd mensen aangemeld! Mijn geluk kon niet op. Helaas was er ook een negatief aspect gekoppeld aan dit geweldige nieuws. Ik woonde nog bij mijn ouders. Dat was op zich niet erg maar het huis bevond zich totaal niet in de Randstad. Ik woonde in Nistelrode, een dorp in het midden van Noord-Brabant. De afstand tot de faculteit viel relatief nog best mee, maar het was de slechte OV-verbinding die resulteerde in mijn besluit om het huis uit te gaan. De reis naar Delft duurde gemiddeld wel drie uur! Ik moest met een bus reizen die om het uur reed en op vrijdag zelfs helemaal niet! Daarna moest ik op een Sprinter stappen richting Rotterdam en pas daar kon ik overstappen op een Intercity. Deze zat dan natuurlijk al bomvol met mensen die naar hun werk gingen. Vaak puilde de trein uit van de mensen en kon ik me er ternauwernood nog inwerken voordat het fluitje over het lege perron schalkte. 

De boel inrichten

Drie weken in het schooljaar besloot ik dat het langdurige reizen geen optie was. Ik besloot instemmingen te lopen omdat mijn inschrijftijd slechts op een paar maanden stond. Met zo’n score kreeg ik natuurlijk nooit een eigen studio in Delft. De meeste mensen moesten daar wel enkele jaren voor sparen. Een instemming was dus de beste keuze. In liep hem bij een woning op de Balthasar van der Polweg in Delft. De mensen vonden me gelijk een van de aardigste bouwkunde studenten die ze ooit hadden meegemaakt en dus kreeg ik de woning toegewezen. Dit was nogal wat, want er waren wel negentien andere kandidaten. De meeste mensen kregen nooit zo snel een woning toegewezen. Het hele huis maakte gebruik van LED verlichting die bevestigd was in een verlaagd plafond. Toen ik mijn net verdiende kamer binnenliep merkte ik op dat geen van de LED lampjes het deden. Het eerste wat ik zou moeten doen is een grote LED Downlight Kopen. Zo zou heel de kamer verlicht zijn en dan kon ik samen met mijn ouders en oudere broer aan mijn kamer gaan klussen. Nu, een half jaar later, is de kamer schitterend ingericht en ben ik blijer dan ooit tevoren. Eindelijk niet meer drie uur reizen!

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven