Een letselschade advocaat, wanneer schakel je deze in?

Iedere bestuurder heeft er bijna wel een keer mee te maken gehad. Je rijdt misschien wel op de snelweg of op een andere meerbaansweg en je wilt van rijstrook wisselen. Je dacht op dat moment dat je goed in je spiegel had gekeken maar op het moment dat je wisselt hoor je opeens een auto achter je vol in de rem gaan en toeteren. Poeh, dat ging maar net goed! Je bent meteen weer even wakker geschud. In dit voorbeeld ging het gelukkig nog goed maar soms gaat het ook mis en dan.. dan ben je betrokken bij een ongeval en heb je misschien wel letselschade opgelopen.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die je oploopt tijdens een ongeval. Dit kan een auto-ongeval zijn maar uiteraard ook bij andere ongevallen kan je letselschade oplopen zoals bijvoorbeeld tijdens een ongeval op je werk. Bij dit ongeval loopt je lichamelijk en/of geestelijke materiële en immateriële schade op. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld iets gekneusd of gebroken hebt of misschien wel een trauma aan het ongeluk hebt overgehouden. Dit is heel vervelend en ingrijpend, zeker als het ongeval niet jou schuld was. Maar hoe weet je of het niet jouw schuld was? En in welke gevallen heb je dan eigenlijk recht op een schadevergoeding als je letselschade hebt opgelopen?

Heb ik recht op een schadevergoeding?

Allereerst moet het ongeval dus door het toedoen van iemand anders zijn gebeurd. Dit hoeft uiteraard niet met opzet te zijn. Is dit het geval? Dan is de kans heel groot dat je recht hebt op die schadevergoeding. Er wordt vaak door een of beide partijen in dit geval een letselschade advocaat of jurist in de arm genomen, zeker als het lastig te bepalen is wie de schuldige is in deze situatie. De letselschade advocaat bekijkt de situatie grondig en kijkt onder andere naar hoe het ongeval is gebeurd, welk letsel eraan is over gehouden en welke medische handelingen je hebt gehad of nog moet krijgen. Soms kan de letselschade zo erg zijn dat je niet meer in staat bent om te werken. Ook hier wordt naar gekeken. Als de letselschade advocaat de situatie grondig heeft bekeken en genoeg informatie heeft verzameld kan er een uitspraak over de situatie worden gedaan.

Heeft u een letselschade advocaat nodig of heeft u vragen over letselschade? Dan kunt u uiteraard altijd vrijblijvend advies opvragen bij een advocatenkantoor of andere partij die hierin gespecialiseerd is.

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven