Met je huisdier backpacken

Veel mensen denken dat wanneer ze een huisdier krijgen ze minder makkelijk kunnen reizen. Maar dit is in de realiteit niet waar als je enigszins slim reist. Natuurlijk is de eerste vraag natuurlijk wat voor huisdier je hebt. Als je een klein huisdier hebt zoals een konijn, cavia of hamster dan kun je gewoon reizen zolang ervoor zorgt dat iemand voor het huisdier zorgt. Wij laten bijvoorbeeld altijd de buren voor onze dieren zorgen. Maar wanneer je een hond hebt waar je een hechte band mee hebt kan het moeilijker zijn om zonder het dier op reis te gaan. In dit artikel bespreken we hoe je kunt reizen met je huisdier, om preciezer te zijn we bespreken hoe je kunt backpacken met je hond.

Niet vliegen

Alhoewel wij erin geloven dat het prima mogelijk is om te backpacken en reizen met je hond raden we wel af om ver weg te vliegen. In het bagageruim van een vliegtuig ver weg vliegen is voor veel honden ontzettend stressvol. Daarom raden we het dan ook af om te gaan vliegen met je hond. Gelukkig is Europa absoluut een prachtig continent waar je prachtig kunt reizen en backpacken. Daarom kun je wanneer een hond krijgt het beste door Europa backpacken.

De hond goed trainen

Wanneer je met je hond gaat reizen, en zeker wanneer het een reis is waar je gaat backpacken en dus snel doorreist is het belangrijk dat je hond goed getraind is. Je wilt natuurlijk dat een hond niet wegrent of kwijtraakt want als je op reis bent en daarom is het ontzettend belangrijk dat je je hond goed traint.

De bergen in

Een van de mooiste gebieden in Europa zijn de Alpen. Dit gebergte dat zich voornamelijk uitstrekt over Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk is dan ook een prachtige backpacklocatie om door de bergen te trekken. Zeker wanneer je een grote hond hebt zoals een Golden Retriever of een Husky zal deze ongelofelijk gelukkig zijn in de bergen. Je kunt hier prachtig wandelen en bijvoorbeeld ook door de bergen rijden in een busje. Daarom is dit een prachtige locatie om met de hond te gaan backpacken. Maar zoals ik al zei is het wel ontzettend belangrijk dat je de hond goed traint. Ook bijvoorbeeld om goed om te gaan met autoritten.

Speelgoed van thuis mee

Honden zijn gewoontedieren. Een nieuwe omgeving kan stressvol zijn voor een hond. Wanneer je gaat reizen met een hond is een woonbusje dan ook erg handig aangezien de hond gewend zal raken als de bus als thuis. Daarnaast is het ook slim om speelgoed mee te nemen van bijvoorbeeld Kong zodat de hond spullen heeft die hij van thuis kent.

Berichten gemaakt 16

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven