Roadtrip door de Alpen

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een ontzettende liefde voor de Alpen. Dit was ook logisch want ik heb dit overgenomen van mijn ouders. Twee keer per jaar gingen we op vakantie naar de Alpen om daar ofwel te gaan skiën ofwel in de bergen te gaan wandelen. Toen ik ouder werd was het helaas voor mijn ouders niet meer mogelijk te gaan skiën vanwege gezondheidsproblemen. Omdat ik als arme student niet zoveel geld had om zelf op vakantie te gaan naar de alpen. Ook vond ik op dat moment surfen interessanter. Maar uiteindelijk wilde ik toch graag terug de bergen in en daarom besloot ik vorige zomer weer te gaan. Maar ik wilde van de trip zelf ook iets bijzonders maken en de vrijheid hebben om vele verschillende plekken te bezoeken.

In dit artikel vertel ik daarom hoe het is om een roadtrip door te Alpen te doen. Ik was geïnspireerd door een aantal documentaires over klimmen in Yosemite waar klimmers in een busje leefden terwijl ze dagelijks gingen klimmen. Daarom huurde ik een mooi busje en besloot voor drie maanden door de Alpen te gaan reizen.

Busje huren

Aangezien ik langer ging reizen besloot ik dat de meest goedkope en makkelijke manieren om een busje te huren een shortlease was. Voor een kortere trip of als je liever met een auto gaat kun je natuurlijk ook voor een auto shortlease kiezen. Het reizen zelf was leuk aangezien ik maximaal 2-3 uur per dag ging rijden. Tegenwoordig kun je natuurlijk helemaal niks meer zonder het internet. Gelukkig hebben we tegenwoordig overal in Europa onze normale telefoonabonnement zonder dat we extra hoeven te betalen. Maar ik kocht alsnog een internet kaart zodat ik ook via mijn laptop werk kon doen. Op deze manier kon ik bijverdienen tijdens het de reis.

De bergen in

Aangezien het zomer was besloot ik vele wandeltochten te doen in de bergen. Ik reed met mijn wagen naar een camping of parkeerplaats waar het toegestaan was om te verblijven. Van daaruit ging ik de bergen in. De meeste dagen dat ik ging deed ik een mooie wandeltocht en ging ik aan het einde van de dag relaxen in mijn wagen. Lang reizen alleen kan eenzaam zijn maar gelukkig besloot ik om mijn best te doen wat mensen te ontmoeten en voor ik het wist had ik een aantal leuke mensen waarmee ik de wandeltochten ging doen. Op deze manier was het een hele bijzondere roadtrip in de Alpen.

Berichten gemaakt 16

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven