Schoolloopbaan

Op de basisschool ging het schoolwerk me allemaal best makkelijk af. Dit geldt natuurlijk bijna voor iedereen op de basisschool. Toch zorgde dit ervoor dat ik heel graag hoge cijfers wilde halen. Hiernaast vond ik het ook belangrijk om als eerste klaar te zijn met een toets. Ik weet nog wel dat er een andere snelle jongen in de klas zat, genaamd Pieter. We hadden elke week een schrijftoets. Hier was ik niet zo goed in. Ik ben een jongen en ook nog links. Dit is zeker niet goed voor je handschrift. Ik bedacht me dat ik dan maar hier de snelste in wilde zijn. Ik keek bij elke toets over mijn schouder of Pieter al klaar was. Als ik zag dat hij klaar was rende ik snel naar voren om die van mij in te leveren, zelfs als ik het nog niet af had.

Middelbare school

Op de middelbare school ben ik dit gedrag kwijtgeraakt. Wel wilde ik nog steeds hoge cijfers halen. Ik merkte dat door mijn houding op de basisschool ik had geleerd om goed te leren. Hierdoor kon ik door weinig moeite best hoge cijfers halen. Wel zei ik, tot ongenoegen van mijn vrienden, altijd dat ik 100% zeker een onvoldoende had gehaald. Een paar dagen laten kwam ik terug met een 7 of een 8 in mijn handen. Dit was op de HAVO. Ik had VWO kunnen doen, maar ik had niet zo’n zin om veel te leren. Ook dacht ik dat dit mij heel veel vrije tijd zou kosten. Tijdens mijn oefententamens besefte ik al lichtelijk dat ik niet zonder leren een 7 of een 8 kon halen. Hierdoor wist ik dat ik voor mijn echte tentamens meer moest gaan leren. Het was tijd voor een ommekeer.

Inslaan

Ik ging samen met mijn vader naar het winkelcentrum om van mijn kamer een heus kantoor te maken. We kochten bij de IKEA een kast voor hangmappen. Voor elk vak had ik er éen. Hiernaast kochten we nog veel meer kantoorartikelen. Mappen, markers, een nietmachine en een nieuwe bureaulamp. Met deze setup was ik ready om te leren. Het koste me veel moeite om in zo’n korte tijd te leren leren. Maar dankzij de vele hulpmiddelen slaagde ik er toch in. Ik ronde mijn examens af met een 6,8 gemiddeld. Gezien mijn korte leerperiode was ik hier heel erg blij mee. Ik weet nu wat me te doen staat tijdens mijn volgende opleiding.

Berichten gemaakt 16

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven