Tommy Hilfiger: de allerbeste

Een wit vierkant, ernaast een rood vierkant, erboven en eronder een blauwe rechthoek. Zie je het al voor je? Wees gerust, ik heb het niet over de vlag van een Britse distopie uit een sci/fi boek, maar over een logo dat je overal tegenkomt. Truien, shirts, jeans, billboards, magazines, noem het maar op. Weet je het al? Rood, wit, blauw? Het is natuurlijk Tommy Hilfiger. Maar waar komt dit inmiddels super beroemde merk eigenlijk vandaan?

Hoe het begon

Tommy Hilfiger (de persoon, niet het merk) was in 1969 werkzaam in een hippe kledingwinkel, als verkoper. Hij was dus eigenlijk 24/7 omringt door allerlei soorten kleding, allerlei visies op kleding, en misschien nog wel het belangrijkste: zijn toekomstige clientèle. Toen de winkel in 1979 failliet ging, vertrok Hilfiger naar New York, om zelf modeontwerper te worden. Hilfiger werkte eerst bij een ander modehuis genaamd Murjani, voornamelijk bekend van een heel speciaal soort jeans; de Gloria Vanderbilt jeans (zoek maar eens op!). in 1984 kwam Hilfiger’s eigen eerste collectie uit, ook meteen onder zijn eigen naam. Ter promotie van zijn eerste collectie maakte hij een campagne waarin hij zichzelf gelijkstelde aan drie van de beste modeontwerpers van die tijd; Ralph Lauren, Perry Ellis en Calvin Klein. En het werkte. 

Het is overal

Inmiddels is het logo van het multimiljoenenbedrijf Tommy Hilfiger dus overal te vinden. Ze maken werkelijk van alles, inmiddels zowel voor dames als voor heren. Kleding, ondergoed, schoenen, sieraden, accessoires, heuptasjes, noem het maar op. Het gave aan hun kleding is dat het altijd statement pieces zijn. Altijd felle kleuren, vernieuwende ontwerpen, of iets anders wat het kledingstuk net even anders maakt dan wat je voor de rest op straat ziet. Het leuke is ook dat het logo, die rood-wit-blauwe vlag, altijd in het ontwerp verwerkt wordt. Soms gewoon als embleem op de borst, soms als enorme streep over het hele ontwerp heen, en soms zit het logo verwerkt in het kleurenpalet van de trui of het shirt. Dat is toch briljant?

Tommy Hilfiger heeft een merk opgericht met zijn liefde voor mode, en dat voel je nog altijd. Alle kleding van Tommy Hilfiger is speciaal, uniek en helemaal van hun. Letterlijk ook, met de verschijning van het logo overal. Je zult ze nooit verwarren met iemand anders. Ze hebben hun eigen merk, hun eigen stijl, en al hun klanten lopen rond in kleding van goede kwaliteit die ook echt een statement maakt. Dus, gaan we shoppen? 

Posts created 14

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven