Verbeter de verlichting in je huis met deze tips

Een vriendin van me zei laatst dat mijn huis slecht verlicht was. Ik keek eens rond, en naar mijn idee was alles prima verlicht (als in, ik kon alles zien), tot ze me vertelde dat licht echt een bepaalde invloed heeft op de sfeer van een huis en de stemming van de bewoners. Ik had geen idee. Ik ben me er direct in gaan verdiepen, en het bleek te kloppen dat alle lichten van je huis aan hebben staan op dezelfde felheid niet persé het fijnst is. Wist ik veel. Daar kwam ik achter, en nog achter wat andere gave dingen (zoals het bestaan van LED inbouwspots dimbaar 230v). Duik je even mee in mijn verlichtend onderzoek?

Het plafond is the limit

Je kan heel veel met je plafond en je verlichting. Je kan natuurlijk LED inbouwspots dimbaar 230v erin zetten, maar ook lampen eraan ophangen. Let hierin wel op met hoe hoog of hoe laag je plafond is. Als je een hoog plafond in bijvoorbeeld je woonkamer hebt, dan zijn ingebouwde spots in je plafond wellicht niet de beste keuze (behalve als ze erg veel licht geven). Hangende lampen zijn al snel lastig bij een laag plafond, alleen al om het feit dat je er tegenaan loopt, maar ook omdat een lamp die te laag hangt niet genoeg of op de verkeerde manier een ruimte kan verlichten.

Kleur maakt verschil

Hier had ik al helemaal niet over nagedacht, maar verschillende kleuren licht hebben een enorme invloed op je stemming en de algehele sfeer van je ruimte en je huis. Warm licht heeft een verwelkomende en ontspannen sfeer, en is dus perfect voor als je lekker wilt relaxen op de bank met je favoriete serie of boek. Koud licht maakt een ruimte stimulerend en activerend, en is dus het licht dat je nodig hebt als je een dag ontzettend productief wilt zijn in je studeerkamer. Het fijnst is natuurlijk als je lichten van kleur of ‘temperatuur’ kunnen veranderen.

Dit zijn slechts twee tips om de belichting van je huis te verbeteren, maar voor mij maken ze in ieder geval al enorm veel verschil. Ik merk dat ik productiever ben als ik dat moet zijn met het koude licht van mijn LED inbouwspots dimbaar 230v, en dat ik ook makkelijker kan relaxen als ik het licht warmer maak. Ook is het licht dat van boven komt, en dus dimbaar is, een stuk fijner voor de algehele sfeer van het huis. Verlichtend.

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven