Waarom festivals goed voor je zijn

Muziekfestivals zijn al heel lang populair over de hele wereld. Vaak brengen ze onvergetelijke momenten en ongekende gezelligheid met zich mee. Bijna iedereen die ik ken gaat wel eens naar een festival, en zelf ben ik daar ook geen uitzondering op. Ik vind het zelf een redelijk belangrijk onderdeel van mijn vrije tijd. Dat wil niet zeggen dat ik alleen maar voor festivals leef, maar ik vind wel dat het een bijdrage levert aan wie ik ben. Maar wat maakt een festival nou zo bijzonder, en op welke manier is het anders dan gewoon een avondje uit met wat vrienden? Hier heb ik over nagedacht en er zijn een aantal redenen die ik kan bedenken waarom het zo belangrijk is.

Mensen leren kennen

Goed, dit kan je ook doen in de kroeg of in een nachtclub, maar toch in mindere mate. Zeker een groot festival heeft waarschijnlijk veel ruimte tussen de stages in. Hierdoor kan je, als je even pauze neemt van alle dansjes, makkelijk een gesprek aanknopen met verschillende mensen. Ook is de sfeer op een festival vaak anders dan bij een nachtje stappen. Mensen zijn eerder geneigd om met hun buurman op het bankje aan de praat te raken. Ik probeer dan ook op elk festival wel een gezellig gesprek te hebben met verschillende mensen, en het is niet zeldzaam dat dit erg goed klikt!

Er echt even helemaal uit

Bij grote festivals is alles bijzonder afgesloten van de buitenwereld. Op het moment dat je door de ingang bent is het ook echt alsof je op een unieke plek terecht komt. Niemand maakt zich zorgen om wat er daarbuiten allemaal gebeurt, en iedereen kan goed in het moment leven. Het is dan ook een perfecte manier om even te ontsnappen aan alle drukte van het dagelijks leven.

Muziek zelf

Als het goed is ben je ook nog een beetje fan van de muziek die de hoofdrol heeft op het festival. Of dit nu techno, hardcore, of heavy metal is, het maakt waarschijnlijk een bijzonder gevoel in je los. Muziek is voor mij sowieso al iets belangrijks in mijn leven. Ik heb eigenlijk altijd wel muziek aanstaan, tijdens het leren of het reizen of noem het maar op. En muziek kan je haast niet beter ervaren dan live, in de setting van een geweldig muziekfestival.

Ondanks alle pret is het ook noodzakelijk om even te waarschuwen voor de nadelen van het bezoeken van veel festivals. Niet alleen is het makkelijk gehoorschade op te lopen, ook een verslaving kan het gevolg zijn. Zeker als er stimulerende middelen in het spel zijn kan je hier last van krijgen. Voor verschillende verslavingen, bijvoorbeeld verslaafd aan wiet zijn, kan je wel makkelijk hulp en advies vragen bij verschillende instanties.

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven