Wat is er zo speciaal aan de larven van lieveheersbeestjes

Luizen zijn vaak kleine, meestal haarloze mijten die zich voeden met mensen, dieren of planten. Bladluis is de specifieke variant van een luist die aast op die mooie plant in je achtertuin en op je gazon. Ze voeden zich met de planten en ze veroorzaken veel schade aan uw mooie tuin. Dit betekent dat als uw tuin is besmet met bladluis, het cruciaal is om alle getroffen gebieden zo snel mogelijk te behandelen. In dit artikel zullen we dieper in gaan om het bestrijden van bladluis.

Bestrijden

De eerste stap om (her)infiltratie in uw tuin te voorkomen. te voorkomen, is om onmiddellijke actie te ondernemen wanneer u weet dat uw tuin bladluizen in zich heeft. Je kunt dit bereiken door alle losse planten te isoleren en bepaalde planten die de perfecte habitat en fokterrein zijn voor bladluizen. Te vernietigen De volgende stap is om de geïnfecteerde gebieden te reinigen. Dit zal de bladluis bestrijden, zowel de volwassenen doden en hun terugkeer voorkomen, terwijl ze ook de eieren en de larve doden. Er zijn veel winkels die goede middelen verkopen om deze dieren te bestrijden. Bladluis is al langer dan vandaag een probleem in Nederland, hierom hebben veel tuin specialisten op deze markt ingespeeld en zijn er vandaag de dag ook verdraaid goed in!

Middelen

Veel mensen geven er de voorkeur aan om (natuurlijke) pesticiden te gebruiken. Deze omvatten plantaardige oliën die goed zijn tegen het bestrijden van de beesten. Veel insecten haten dit soort natuurlijke pesticiden echter, inclusief larven van lieveheersbeestjes en andere beestjes. Sommige mensen vinden het fijn om deze beestjes in de tuin te hebben, andere juist niet. De keuze welk bestrijdingsmiddel u toepast kan hierdoor beïnvloed worden.  Lieveheersbeestjes houden van bladluizen en worden bijzonder aangetrokken tot volwassen stadia van bladluizen. Deze “natuurlijke pesticiden” zijn vaak te vinden in het gebladerte van planten en groenten. Om de bladluizen effectief uit te roeien, moet u zowel de planten als de omgeving behandelen waarin ze bewonen. Het is belangrijk om de planten zelf te behandelen met een sterke topische behandeling voor een initiële paar dagen, en vervolgens een krachtige spray gebruiken om alle “woonruimte” grondig uit te vegen en geen bewijs van de besmetting achter te laten. Zorg ervoor dat u beschermende handschoenen draagt wanneer u deze insecten verdelgt en zorg ervoor dat u alle oppervlakken waar ze kunnen rusten behandeld zodat hier geen eitjes gelegd kunnen worden door grote larven.

 

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven